dinsdag 28 augustus 2007

Web 2.0 en bibliotheek 2.0: een introductie


Over de begrippen 'web 2.0' en 'bibliotheek 2.0' kun je heel veel vertellen en schrijven. Een kort verhaal of een paar geschreven regels zouden geen recht doen aan de omvang van beide concepten.
De enige goede manier om web 2.0 en alles wat er mee samenhangt te leren begrijpen is door zelf op onderzoek te gaan.

Als handreiking vind je op dit weblog een aantal relevante websites en boektitels, in het menu aan de linkerzijde. Door die te verkennen krijg je al een aardige indruk van het nieuwe web en de implicaties daarvan.

Het is wellicht aardig om jezelf ook aan te melden voor het 'sociale netwerk' bibliotheek 2.0, waar inmiddels bijna 300 collega's lid van zijn geworden. Je vindt bijdragen in de vorm van zogenaamde blogposts (zoals deze tekst), video's, foto's en discussies. Het gaat niet alleen maar over '2.0-zaken' maar er wordt vaak naar relevante informatie verwezen. Bovenstaande video legt mooi de link met het bibliotheekwerk.

Natuurlijk is de link naar het inlichtingenwerk ook goed te maken. In de archieven van zbdigitaal vind je daar ook nog wel postings over.

Een laatste tip die ik hier wil geven is Netvibes. Dit is een persoonlijke pagina waarmee je heel makkelijk de grote stroom aan informatie kunt indammen. Door op de buttons aan de linkerzijde te klikken krijg je een indruk van de mogelijkheden ervan. Als je meer wilt weten over de werking van RSS kun je onder meer hier terecht.

Als je vragen hebt kun je die altijd stellen natuurlijk. Op zbdigitaal vind je mijn contactgegevens.

Edwin

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je nieuwe weblog!

Unknown zei

Dank je Marie-José!

Maar ga er maar vanuit dat dit een eenmalige post was, meer als digitaal document bedoeld.

Als ik al de tijd vind om er nog een blog op na te houden, ga ik voor een heel ander onderwerp. En onder een paraplu waar het blad van voor de mond mag :-)

Brammetjebram zei

Ha Edwin,

Lijkt me erg leuk: een geen blad voor de mond weblog :).
Vrije geluiden of zoiets.